hot forex – ادغام ریسک و هیجان

شرایط عدم ثبات اقتصادی و چه بسا سیاسی مملکت درین ایام , بازارهای گوناگون را مبتلا نوسانات کم‌سابقه‌ای نموده است . از بازار ارز , طلا و جواهرات و سهام گرفته تا بازار جنس .

به‌صوت زود گذر به چند دلیل کلیدی این نوسانات اشاره می‌گردد :
ادغام ریسک و هیجان
۱ – بعداز خروج ایالات متحده از برجام , ریسک سیاسی مرز و بوم تا حدودی ارتقا یافت . ابهام در بقای برجام فضای سرزمین را چه بسا برای تعدادی روز به روزهای گذشته از برجام و مذاکرات گوناگون با تیم ۱+۵ موفقیت .

مذاکراتی که هر خبر خروجی از آن سبب نوسانات قیمتی به‌خصوص در دو بازار سهام و ارز می شد . مذاکرات اکنون برای ادامه خط مش برجام به عنوان ۱+۴ انجام می‌گردد و تضمین‌های سه مرزو بوم اروپایی بلوک غرب , شرط پابرجا ماندن برجام تیتر شده‌است .

همانند روزهای پیشین از برجام , این روز ها نیز هر خبر و اظهارنظر وزرای خارجه کشورهای طرفین گفتگو سبب نوسانات قیمتی در بازارها به‌خصوص سهام , خواهد شد .

۲ – پس از اعلام سیاست‌های تازه ارزی , نوساناتی در بازارها بوجود آمد . ارتقا بها ارز سبب ارتقاء پرورش بازار سهام از دو منظر شد ; نخستین کاهش اختلاف قیمت ریالی گرانبها ارزی بازار , دوم ارتقاء سود شرکت‌های صادرات محور که وزن بالایی از بورس سهام مملکت را دربرگیرنده می گردند .

ولی زور شرکت‌های پتروشیمی , فولادی و معدنی به فروش ارز حاصل از صادرات به ارزش قانونی ارز , سبب شد قسمتی از پرورش بازار سهم رجوع و برگشت داده شود .

تغییرات پی‌در‌پی در مصوبات ارزی , بازارهای متعدد را با نوسان بها مواجه کرد . ابتدا تک نرخی شدن ارز و درپی ممنوع شدن معاملات صرافی‌ها , ساخت سامانه نیما , تفکیک کالاها به چهار مجموعه , بازار ارز ثانویه و در پایان نیز زمزمه تغییرات در مصوبات پیش‌فروش سکه .

این تغییرات دوچندان , آنی و کوتاه‌مدت در تصمیمات سرمایه‌گذاران و فعالان هر بازاری اثر خواهد داشت که فیض آن عدم ثبات و نوسان قیمتی است .

۳ – ولی فقط در درون مرز و بوم شاهد نوسانات قیمتی نبودیم . بازارهای جهانی هم نوسانات کم‌سابقه‌ای را تجربه کردند . تلاطم قیمتی تعدادی روزه اخیر در فلزات شالوده و نفت را کمتر روزی در پیشین شاهد بودیم .

بازارها با نوسان ۵‌درصدی بها نفت در یک روز خیلی آشنا نیستند . همین نوسانات کم‌سابقه منجر نوسانات قیمتی در بازار سهام و کالایی درون سرزمین طی یک‌سری روز اخیر شده‌است .

۴ – FATF ثبت می شود , ثبت نمی شود یا این که با تاخیر ثبت می‌شود؟ یکی دیگر از علت‌های نوسان در بازارها طی یک ماه پیشین , مربوط میشود به ضابطه موسوم به FATF ; مجموعه ویژه اقدامات مالی در باب پولشویی و تامین مالی .

رسمی که رابطه مستقیمی با مبادلات مبلغی با آن سوی مرز دارااست که اثر ها آن بر بها ارز قابل‌مشاهده است . مجموعه ویژه اقدامات مالی در نهایی گرد هم آیی خویش طی یکسری روز قبل , سه ماه دیگر به کشور ایران برای ثبت و اجرای ضوابط و قوانین ذی‌ربط مجال داده است .

از طرفی کشورهای اروپایی در مذاکرات خویش درباره ی نگهداری برجام , اشاره کرده‌اند که در صورتی‌که چه بسا خرید نفت از کشور‌ایران تضمین شود , البته انتقال پول آن در گرو ثبت همین ضابطه FATF است .

اظهارنظرهای مقامات مسوول از نمایندگان مجلس تا مسوولان شورای دربان در روزهای قبل در این‌خصوص سبب نوسانات قیمتی در بازار ارز و به‌تبع آن بقیه بازارها شده‌است .

۵ – به‌نظر می رسد یکی دیگر از عامل ها نوسانات قیمتی , هیجان‌زدگی آحاد مردمان برای مراقبت بها دارایی‌های خویش باشد . هیجان‌زدگی که ناشی از سلب‌اعتماد به تصمیمات و سخنان مسوولان اقتصادی دولت است .

از این‌رو هنگامی بازاری در حالا وصال به ثبات نسبی است , با ورود اشخاص جدیدی به آن بازار برای نگهداری بها میزان دارایی خویش , دوباره قیمت‌ها مبتلا نوسان میشود .